perjantai 27. toukokuuta 2011

Aamulehti uutisoi Tappara akatemiasta

LÄHDE: Aamulehti
Päivitetty 26.5.2011 15:55, julkaistu 26.5.2011 15:34

Tappara-akatemia alkaa valmentaa seuran lahjakkaita nuoria

Kuva: Tommi Valkokari - Aamulehden arkisto
Aamulehti

Tappara-akatemiassa valmennetaan seuran nuoria toivoja. Kuvassa Tapparan B2-nuoret SM-välieräottelussa TPS:ää vastaan maaliskuussa 2011.

Tappara ry on käynnistänyt Tappara-akatemian lahjakkaimmille nuorille urheilijoilleen. Seura kertoo, että akatemian tarkoituksena on lisätä Tapparan urheilijoiden määrää ja heidän menestystään maajoukkueissa, kansainvälisissä turnauksissa ja kilpailuissa.

Akatemiaan valituille urheilijoille järjestetään ammattivalmentajien johdolla lisäharjoittelua, testejä, luentoja, henkilökohtaisia harjoitussuunnitelmia, lääkärintarkastuksia ja kehon huoltoon liittyviä palveluja. Tavoitteena on lisätä urheilijoiden henkilökohtaisia taitoja ja teknisiä valmiuksia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi urheilijoiden henkisten ominaisuuksien kasvattamista. Lisäksi tavoitteena on, että urheilijat ymmärtäisivät paremmin oman kehonsa toimintaa sekä levon ja ravinnon merkityksen osana harjoittelua.

Akatemiaan on nyt valittu 17 jääkiekkoilijaa ja seitsemän taitoluistelijaa. Jääkiekkoilijat kuuluvat U17- tai U16-maajoukkueisiin tai niiden valintarinkiin. Taitoluistelijat kuuluvat maajoukkuevalmennettaviin tai Suomen taitoluisteluliiton valitsemaan talent-ryhmään.

HLU ja Tampereen kaupunki tukevat
Hämeen Liikunta ja Urheilu ry ja Tampereen kaupunki tukevat akatemian toimintaa. HLU ja kaupunki ovat myöntäneet Tappara-akatemialle toimintatukea viideksi vuodeksi. Tuki on myönnetty 2009 Tampereella pidetyn Euroopan nuorten olympiafestivaalien tuottorahastosta.

Tappara ry rahoittaa akatemian toimintaa vain siihen saaduilla avustuksilla sekä yhteistyösopimuksilla. Seura lupaa, että toiminta ei kuormita taloudellisesti seuran muita urheilijoita tai harrastajia.