maanantai 21. marraskuuta 2011

Suomeen rakentuu uusi huippu-urheilun johtokeskus

(julkaistu Aamulehdessä 21.11)

STT

Suomeen perustetaan uusi huippu-urheiluyksikkö, joka viitoittaa nuoren urheilijan polkua harrastajasta kansainväliseksi huipuksi. Yksikkö aloittaa toimintansa vuoden 2013 alussa, selviää Olympiakomitean alaisen Huippu-urheilun muutosryhmän väliraportista.

Huippu-urheiluyksikön vastuualueella ovat eri puolilla maata toimivat urheiluakatemiat, valmennus yhdessä lajiliittojen kanssa, huippu-urheilua tukeva asiantuntijatoiminta sekä valmentajakoulutus.

Tavoitteena on se, että urheiluakatemioissa urheilijat pystyvät yhdistämään opiskelun ja harjoittelun niin, että he voivat harjoitella kaksi kertaa päivässä. Lisäksi urheilijoiden ja valmentajien käytössä on asiantuntemusta muun muassa ravinnosta ja lääketieteestä, ja lajien välinen yhteistyö paranee.

Huippu-urheiluyksikkö paneutuu myös valmentajuuteen ja sen tukemiseen koulutuksen ja tutkimustiedon avulla. Tavoite on, että nykyinen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Kihu joko sulautuu huippu-urheiluyksikköön tai toimii tiivisti sen kyljessä.