maanantai 9. tammikuuta 2012

Se mikä ei tapa niin se vahvistaa - vai miten se olikaan?

Ruotsalaisen sählypojan karmiva tarina olikin ankka

Keskiviikko 18.1.2012 klo 12.46 

Ruotsissa lopetetaan tutkinta urheilijapojasta, jonka isän epäiltiin jättäneet pojan heitteille huonosti menneen turnauksen jälkeen. Syyttäjän mukaan koko tapaus oli pelkkää väärinkäsitystä. Myös Suomessa on uutisoitu 10-vuotiaasta pojasta, joka löytyi kylmissään urheiluhallin parkkipaikalta Uppsalasta. Tukholmassa asuvan perheen isän sanottiin suuttuneen huonosti pelanneelle pojalle ja käskeneen tämän kävellä kotiin. Nyt on käynyt ilmi, että koko tapaus perustui väärinkäsitykseen.

STT-TT

 

Pelaajan isä rankaisi poikaa pelisuorituksesta, jätti pakkaseen - "pahin tapaus 25 vuoteen"

Iltalehti maanantai 9.1.2012 klo 10.45 (päivitetty klo 11.12)

Ruotsalainen isä jätti salinbandya pelaavan poikansa pakkaseen. Pelaajan isän mukaan poika ei ollut pelannut tarpeeksi hyvin ja ansaitsi rangaistukseksi jäädä miettimään otteitaan pakkaseen pelitamineissa. Isä pyyhälsi autolla kotiin Tukholmaan, kun noin kymmenen vuoden ikäinen jälkikasvu jäi itkien ulos seitsemän asteen pakkaseen. Turnaus pelattiin Uppsalassa.

Juniorivalmentaja Conny Eriksson löysi pojan ja kehotti häntä menemään hallin sisälle lämmittelemään. Eriksson lainasi pojan puhelinta soittaakseen tämän isälle. Vastaus oli tyly. Mies kertoi olevansa kiireinen, ja viestitti surkeasti pelanneen poikansa selviytyvän kotiin omin nokkinensa. Kauheaa, että tällaista voi tapahtua. Olen toiminut valmentajana 25 vuotta ja kohdannut monia outoja vanhempia, mutta tämä on pahin kaikista, Eriksson sanoi Aftonbladet-lehdelle.

Poika sai lopulta kyydin kotiinsa joukkuetoverinsa vanhemmilta. Storvreta Cup -salibandyturnauksen järjestäjät selvittävät tapahtumia. Viesti heitteillejätöstä on mennyt myös poliisille ja sosiaaliviranomaisille.

LÄHDE: AFTONBLADET.SE